sahkokuningas.fi Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste ohjaa tapaa, jolla Sähkokuningas (“Sähkokuningas” tai “Me”) käsittelee henkilökohtaista tietoa, jota se kerää käyttäjiltään (“käyttäjä” tai “Sinä”). Tietoa saadaan Sähkokuningasin tuottaman palvelun kautta, joka toimittaa lainahakemusliidejä lainanvälittäjälle sekä sahkokuningas.fi sivujen kautta (sekä verkkosivu että itse välityspalvelu nimellä “sahkokuningas.fi”).

Käyttämällä sahkokuningas.fi palveluja lainanhaussa annat Sähkokuningasin yhteistyökumppaneille (”lainanvälittäjä”) luvan kilpailuttaa lainahakemuksesi ja pyytää yhden tai useita lainatarjouksia puolestasi niiltä pankeilta ja luotonantajilta, jotka tekevät yhteistyötä lainanvälittäjän kanssa.

Huomioi, että tämä tietosuojaseloste koskee ainoastaan sahkokuningas.fi käyttöä ja sinun henkilökohtaisten tietojesi käsittelyä Sähkokuningasin ja lainanvälittäjän toimesta. Ennen kuin käytät pankkien ja muiden luotonantajien palveluja lainanhaussa kehotamme sinua tutustumaan heidän omaan tietosuojaselosteeseensa, sillä se saattaa erota meidän selosteestamme.

Käyttämämme tietosuojaseloste muodostaa sahkokuningas.fi käyttäjien yksityisyyden suojaamiseen henkilötietolain (523/1999), sähköisen viestinnän tietosuojalain (516/2004) sekä muun soveltuvan lainsäädännön mukaisesti. Käyttäjätietojen omistajia ovat Sähkokuningas yhdessä lainanvälittäjän kanssa.

Yhteystiedot: Sähkokuningas

Verkko-osoite: www.sahkokuningas.fi

Asiakaspalvelu: asiakaspalvelu@sahkokuningas.fi

Yrityksen Y-tunnus: 2776368-1

1 KERÄTTYJEN KÄYTTÄJÄTIETOJEN LÄHTEET

Lähettämällä lainahakemuksen annat meille, lainanvälittäjälle ja luotonantajille luvan käsitellä hakemuksessa antamiasi tietoja ja annat meille luvan pyytää lisää tietoja kolmansien osapuolten rekistereistä, jotta voimme varmistaa hakemuksesi todenperäisyyden voimassa olevan lainsäädännön mukaan. Me, lainanvälittäjä tai luotonantajat, tämän yksityisyysselosteen täyttymiseksi, saatamme kerätä henkilökohtaista dataa seuraavilta luotettavilta lähteiltä:

 • Palvelujen käyttäjät itse
 • Asiakastieto Oy:n ja Bisnode Oy:n luottotietorekisterit
 • Asiakastieto Oy:n positiiviset luottotiedot
 • Väestörekisterikeskus (data auttaa meitä varmistamaan henkilökohtaisen turvallisuuden sekä osoitetiedot)
 • Muut lainmukaiset tietokannat, joita pitävät yllä viranomaiset
 • Muut finanssilaitokset
 • Työnantajasi
 • Lainanantajilta (mukaan lukien lainatarjoukset ja sinulle maksetut lainat sisältäen kaikki lainaehdot)

2 sahkokuningas.fi KERÄÄMÄT KÄYTTÄJÄ- JA SELAUSTIEDOT

Keräämme muun muassa seuraavia tietoja:

 • Etu- ja sukunimet
 • Henkilötunnus (henkilön todentamistarkoitukseen)
 • Puhelinnumero(t)
 • Sähköpostiosoite
 • Lainanantajilta lainahakemukseesi vastaanotetut lainatarjoukset sekä tiedon siitä, mikäli tietty Lainanantaja on maksanut sinulle lainan. Osa Lainanantajista on pankkeja, joita koskevat pankkisalaisuuslait. Ymmärrät ja annat Sähkokuningasin yhteistyökumppaneille luvan säilyttää ja käsitellä myös pankkisalaisuuslain alaista tietoa mahdollisesta asiakassuhteestasi pankkien kanssa.

Saatamme kerätä verkkoselailun dataa käyttäjien selaimilta silloin, kun he ovat yhteydessä sahkokuningas.fi:hin. Tämä data saattaa sisältää selaimen nimen, tietokoneen tyypin, sivulla vierailun ajan ja päivämäärän, IP-osoitteen, tietokoneen käyttöjärjestelmän, internet-palveluntarjoajan, ja muuta samankaltaista teknistä tietoa. Vaikka emme pääsääntöisesti yhdistä henkilökohtaisia tietoja selaimestasi kerättyihin tietoihin, saatat olla tunnistettavissa kerätyistä selaimen tiedoista.

3 TIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS JA OIKEUDELLISET SYYT

Käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi vain saadaksemme sahkokuningas.fi:lle, lainanvälittäjälle ja luotonantajille kaikki tarvittavat tiedot, jotta he pystyvät käsittelemään lainahakemuksesi.

Tämän lisäksi saatamme käyttää käyttäjien henkilökohtaisia tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

 • Asiakaspalveluun liittyvä viestintä ja asiakassuhteen hoitaminen
 • Henkilöllisyyden todentaminen / asiakkaan tunnistus
 • Lainahakemukseen täytettyjen tietojen todenperäisyyden tarkistaminen
 • Käyttäjäkohtainen sivuston personointi ja mainonnan kohdentaminen
 • Käyttäjäanalytiikka ja -tilastot
 • Palveluiden markkinointi, markkinatutkimus ja sähköinen suoramarkkinointi henkilötietolain ja sähköisen viestinnän tietosuojalain mukaisesti
 • Väärinkäytösten ennaltaehkäisy ja selvittäminen
 • Meiltä vaadittujen lakisääteisten vaatimusten täyttäminen

Saatamme myös käyttää käyttäjien henkilökohtaisia tietoja lähettääksemme käyttäjille tekstiviestejä ja sähköpostia, joka saattaa sisältää esimerkiksi uutisia ja markkinointia koskien Sähkokuningasin palvelujen toimintaa, sekä muuta tähän liittyvää tietoa. Jokaisen lähettämämme tekstiviestin ja sähköpostiviestin lopussa on yksityiskohtainen ohje uutiskirjeen tilauksen lopettamiseen, jos asiakas jossain vaiheessa ei enää halua vastaanottaa markkinointiviestejä meiltä tulevaisuudessa.

Säilytämme henkilökohtaista dataa vain niin kauan kuin tarpeen, tässä kerrotun tietosuojaselosteen määrittämien tarkoitusten mukaan.

4 TIETOJEN JAKAMINEN

Saatamme jakaa käyttäjiin liittyvää tietoa lainanvälittäjän, luotonantajien ja luottorekisterien kanssa vain yllä mainittujen tarkoitusten mukaisiin käyttötarkoituksiin.

Voimme käyttää kolmansien osapuolten palveluja, jotta voimme tarjota ja valvoa sahkokuningas.fi toimintaan liittyviä toimintoja kuten teknologiatoimittajien järjestelmiä ja palveluja. Voimme jakaa tietosi näiden kolmansien osapuolien kanssa vain edellä mainittuihin tarkoituksiin.

Voimme antaa henkilökohtaisia tietoja viranomaisille lain vaatimissa tilanteissa.

Haluatko säästää rahaa kilpailuttamalla sähköyhtiöt?

Sähkökuningas auttaa vertailemaan sähkösopimukset.

Blogi

Viimeisemmät artikkelit

Hehku Energia kokemuksia 2024

Sisällysluettelo Asiakkaiden kokemuksia Hehkusta – Google ja nettiarvostelut  Tästä Hehku Energia saa kiitosta – hyviä kokemuksia (+) Tästä Hehku Energia ...

Sähkön hinta ennuste 2023 ja pörssisähkön keskihinta 

Sisällysluettelo Pörssisähkön keskihinta 2023  Näin sähkön keskihinta on vaihdellut viimeisen 10 vuoden aikana  Pörssisähkön marginaali vuonna 2023? Sähkön keskihinta ennuste ...
Kausisähkö - mitä se tarkoittaa

Kausisähkö – mitä se tarkoittaa?

Sisällysluettelo Kausisähkö – talvi ja kesäkauden ajat  Kenelle kausisähkö soveltuu? Kausisähkön edut ja miinukset Kausisähkö vrs. aikasähkö  Kausisähkö vrs. yleissähkö  ...