Hehku sähköyhtiö vertailussa 

Osoite: Verkkosaarenkatu 5, Helsinki
Puhelinnumero: 09 6898 8780
Kotisivut: https://hehkuenergia.fi/
Perustamisvuosi: 2010
Pääomistaja: GNP Energy Norge AS 

Hehku on norjalaisen energiakonserni GNP Energyn omistama tytäryhtiö Suomessa. Suomessa Hehkulla on asiakkaita yli 50 000 kotitaloutta. Yritys on perustettu vuonna 2010 ja sillä on Suomessa työntekijöitä 20 kappaletta. Hehku on ulkoistanut laskutuksen suomalaiselle Ropo Capitalille. 

Hehku sähkösopimus tästä 

Hehku Energia Oy historia – aikaisempi nimi GNP Energy 

Hehku Energia on aikaisemmin toiminut Suomessa nimellä GNP Energy. Kesäkuussa 2023 yhtiö muutti nimensä Hehku Energia Oy:ksi. 

GNP Energia on saanut vuonna 2022 valituksia hinnankorotuksista yksipuolisesti toistaiseksi voimassa olevista sopimuksista. Hehku Energia (GNP Energy) sai vuonna 2022 konkurssiin menneeltä Lumo Energialta noin 40 000 asiakasta Suomessa. 

Hehku Energia sähkösopimukset kotitalouksille 

Hehku tarjoaa kotitalouksille neljää erilaista sähkösopimusta: 

 • Kiinteä hinta määräaikaiseen sopimukseen (6 – 24 kk)
 • Muuttuva hinta (Hybridi nimellä) – 24 kk määräaika 
 • Toistaiseksi voimassa kiinteällä hinnalla 
 • Pörssisähkö sopimus (toistaiseksi voimassa)

Hehku Energia on vuonna 2024 aloittanut kovan hintakilpailun – moni sähkötarjous Hehkulla on tällä hetkellä arviomme mukaan markkinoiden paras. 

Hehku erottautuu kilpailusta tarjoamalla kiinteää hintaa myös toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen. Seuraavaksi alla tarkempi läpikäynti Hehku Energian sähkösopimuksista ja hinnoittelusta. Hinnat on päivitetty 10.4.2024 hinnaston mukaisesti Hehkun kotisivuilta. 

Hehku Energia sähkösopimukset 

Hehkulla on tarjolla määräaikaisia sähkösopimuksia 6 – 24 kk määräajalle. Tarjolla on neljä erilaista kiinteää hintaista ja yksi muuttuvahintainen sähkösopimus, jota myydään Hybridi nimellä. Käydään seuraavaksi läpi Hehku Energian määräaikaiset sopimukset ja niiden hinnoittelu 10.4.2024. 

Hehku 6 kk – kiinteä hinta 

 • Sähköenergian hinta 7,49 snt/kWh 
 • Perusmaksu 2,9 € /kk 
 • Määräaika: 6 kuukautta 

Kiinteä sähkön hinta koko sopimuskauden ajaksi (6kk) hintaan 7,49 snt / kWh + 2,9 € (kk) perusmaksu. Sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden (pl.muutto). 

Hehku 12 kk – kiinteä hinta 

 • Sähköenergian hinta 8,59 snt/kWh 
 • Perusmaksu 2,9 € /kk 
 • Määräaika: 12 kuukautta 

Uuden asiakkaan sähkötarjous: ensimmäiset 3kk ilman perusmaksua! 

Kiinteä sähkön hinta koko sopimuskauden ajaksi (12 kk) hintaan 8,59 snt / kWh + 2,9 € (kk) perusmaksu. Sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden (pl.muutto). 

Hehku 18 kk – kiinteä hinta 

 • Sähköenergian hinta 7,89 snt/kWh 
 • Perusmaksu 3,5 € /kk 
 • Määräaika: 18 kuukautta 

Kiinteä sähkön hinta koko sopimuskauden ajaksi (12 kk) hintaan 8,59 snt / kWh + 2,9 € (kk) perusmaksu. Sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden (pl.muutto). 

Hehku 24 kk – kiinteä hinta 

 • Sähköenergian hinta 8,29 snt/kWh 
 • Perusmaksu 2,9 € /kk 
 • Määräaika: 24 kuukautta 

Uuden asiakkaan sähkötarjous: ensimmäiset 3kk ilman perusmaksua! 

Kiinteä sähkön hinta koko sopimuskauden ajaksi (24 kk) hintaan 8,29 snt / kWh + 2,9 € (kk) perusmaksu. Sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden (pl.muutto). 

Hehku 24 kk sähkösopimus tästä 

Hehku Hybridi 24 kk – muuttuvahintainen 

 • Sähköenergian hinta 7,49 snt/kWh + pörssin kulutusvaikutus 
 • Perusmaksu 3,9 € /kk 
 • Määräaika: 24 kuukautta 

Hehku Hybridissä on pohjahintana sähköenergialle 7,49 snt/kWh, jonka päälle lisätään 20% pörssisähkön kuukauden keskihinnasta. Jos esimerkiksi pörssisähkön keskimääräinen kk-hinta on 10 snt/kWh, on sähköenergian hinta: 7,49 + 2,00 (0,2 X 10) = 9,49 snt/kWh. Perusmaksu 3,90 € kuukaudessa. 

Hehku pörssisähkö 

 • Sähköenergian hinta: 0,42 snt/kWh marginaali + pörssin spot-hinta 
 • Perusmaksu 1,9 € /kk 
 • Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus 

Hehku tarjoaa pörssisähköä 0,42 snt/kWh marginaalilla. Hintaan lisätään aina pörssin spot-hinta (Nord Pool) ja perusmaksu 1,9 € /kk. Sopimus on toistaiseksi voimassa, joten sen voi irtisanoa milloin vain 14 vuorokaudessa. 

Hehku jatkuva 

 • Sähköenergian hinta kiinteä 10,99 snt/kWh 
 • Perusmaksu 2,50 € /kk 
 • Kiinteä hinta toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen 

Hehkun Jatkuva sopimus tarjoaa joustoa kiinteällä hinnalla. Saat sopimuksen ilman sitoutumisaikaa kiinteällä 10,99 snt/kWh sähköenergian hinnalla (+ perusmaksu 2,50 € / kk). 

Hehku Energia sähkösopimusten hinnat 2024

Tässä vielä alla Hehkun tarjoamien sähkösopimusten hinnat 10.4.2024 kotitalouksille:

Sähköenergian hinta Perusmaksu
Määräaikaiset sopimukset
Hehku 6 kk 7,49 snt/kWh (kiinteä)2,9 € /kk
Hehku 12 kk8,59 snt/kWh (kiinteä)2,9 € /kk
Hehku 18 kk7,89 snt/kWh (kiinteä)3,5 € /kk
Hehku 24 kk8,29 snt/kWh (kiinteä)2,9 € /kk
Hehku 24 kk Hybridi7,49 snt/kWh + 20% pörssi hinnasta3,9 € /kk
Toistaiseksi voimassa sopimukset
Pörssisähkö0,42 snt/kWh marginaali + spot hinta1,9 € / kk
Jatkuva (kiinteä hinta)10,99 snt/kWh2,5 € / kk

Yhteenveto Hehku Energian sähkösopimusten hinnoista: Hehku tarjoaa määräaikaisia sopimuksia (6 – 24 kk) kiinteällä sähköenergian hinnalla 7,49 – 8,59 snt/kWh. Jatkuvaa sopimusta tarjoaan kiinteällä hinnalla 10,99 snt/kWh. Pörssisähkön marginaali on 0,42 snt/kWh. Perusmaksu vaihtelee 1,9 – 3,9 €/kk sopimustyypin mukaan. 

Hehku Energia kokemuksia ja arvostelut 

Hehku Energiasta löytyy Googlessa 194 arvostelua ja keskiarvosana on 3 / 5 tähteä. Tämä on arviomme mukaan hyvä arvosana sähköyhtiöille, sillä perinteisesti sähkönmyyjät eivät saa kovin hyviä arvosanoja kuluttajilta. 

Kuten kukaan sähkönmyyjä Suomessa – myös Hehku ei saa puhtaita papereita asiakkailta. Eniten kritiikkiä (ja huonoja arvosteluja) se on saanut laskutuksesta ja hintojen muutoksista. Osa asiakkaista on kokenut, että Hehku on muuttanut sopimusehtoja ilman ilmoitusta asiakkaille. Toisaalta osa asiakkaista on kokenut, että laskutus ei toimi riittävän hyvin.

Kiitosta Hehku on saanut asiakaspalvelusta ja myös myynnistä. Moni asiakas on kokenut, että Hehku Energian asiakaspalvelu ja myynti on ammattitaitoista ja ystävällistä. Moni asiakas on kiittänyt, että Hehkulta on saatu juuri sitä mitä on tilattu. 

Sähkökuninkaan arvio Hehku kokemuksista: Arviomme mukaan Hehku on saanut verrattain hyvää palautetta netissä asiakkailta. Tämän pohjalta uskallamme suositella Hehkua myös omille asiakkaillemme. 

Hehku asiakaspalvelu 

Hehkun asiakaspalvelun tavoittaa maanantaista perjantaihin klo 9-16 puhelimella. Lisäksi asiakaspalvelua tarjotaan sähköpostin välityksellä. 

Hehku asiakaspalvelun yhteystiedot

Sähkökuninkaan arvio Hehku Energiasta 

Arvioimme Hehku Energian tarjonnan hyvin positiiviseksi Suomen sähkön kuluttajille. Erityistä kiitosta Hehku Energia saa meiltä selkeästä hinnoittelusta ja hyvistä verkkosivuista. 

Hehkun tarjoamat sähkötuotteet ovat arviomme mukaan hyvin kilpailukykyisiä. Hehkun kiinteät hinnat ja pörssisähkön marginaali pärjäävät hyvin sähkövertailussa muihin kilpailijoihin nähden.

Tässä koottuna arviomme Hehku Energian plussista (+) ja miinuksista (-): 

Ruusut
 • Selkeä ja monipuolinen tarjonta
 • Kilpailukykyiset hinnat
 • Hyvät verkkosivut 
 • Hyvä hinta kiinteään sopimukseen myös ilman määräaikaa
Risut
 • Asiakaspalvelu vain arkisin
 • Aikaisemmin (GNP Energy nimellä) sai negatiivista mainetta hinnan korotuksista 
 • Fossiiliton sähkö lisämaksusta
 • Laskutus ei aina toiminut, kuten pitäisi 

Usein kysyttyä Hehkusta

Mikä on Hehku Energia?

Hehku Energia on aikaisemmalta nimeltään GNP Energy. Yhtiö vaihtoi nimensä vuonna 2023 Hehku Energiaksi. Hehku on norjalaisen GNP Energy Norgen tytäryhtiö Suomessa. Hehku sai vuonna 2022 konkurssiin menneeltä Lumo Energialta 40 000 asiakasta. 

Kuka omistaa Hehku Energian?

Hehku Energia Oy on norjalaisen energiayhtiö konserni GNP Energy Norge AS yhtiön 100% omistuksessa oleva suomalainen tytäryhtiö. GNP Energy Norge As yhtiön pääomistaja on Glenn Nøstdahl 58% omistusosuudella. 

Voiko Hehku Energian määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanoa kesken sopimuskauden?

Ei voi. Hehku Energialla ei ole ns. irtisanomissakkoa määräaikaiseen sopimukseen. Tämä tarkoittaa, ettei määräaikaista sopimusta voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Tässä poikkeuksena on muutto, joka Hehku Energian mukaan on riittävä syy määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanomiseen. Jos olet muuttamassa, voit irtisanoa Hehkun määräaikaisen sopimuksen kesken sopimuskauden. 

Mika Mäkinen

Päivitetty: 2024-05-05

Mika on kansainvälisen markkinoinnin osaaja ja KTK. Hän on vastannut Sähkökuninkaan asiantuntevista artikkeleista alusta alkaen. Mikan kirjoitusten taustalla on halu auttaa suomalaisia navigoimaan sähkösopimusten ja sähköön liittyvien aiheiden ympärillä. Lisäksi Mika haluaa antaa vinkkejä kotitalouksille siitä, mitä kaikkea kannattaa huomioida oman sähkösopimusten hallinnoinnissa ja vertailussa.

Haluatko säästää rahaa kilpailuttamalla sähköyhtiöt?

Sähkökuningas auttaa vertailemaan sähkösopimukset.

Blogi

Viimeisemmät artikkelit

Hehku Energia kokemuksia 2024

Minkälaisia kokemuksia Hehku Energian asiakkailla ovat? Tässä meidän analyysimme:  Asiakkaiden kokemuksia Hehkusta – Google ja nettiarvostelut  Mitä mieltä Google kansa ...

Sähkön hinta ennuste 2023 ja pörssisähkön keskihinta 

Pörssisähkön keskihinta vuonna 2023 oli 7,00 snt/kWh. Ennuste sähkön keskihinnalle vuonna 2023 oli lähellä toteutunutta sähkön keskihintaa, kun katsotaan futuurien ...
Kausisähkö - mitä se tarkoittaa

Kausisähkö – mitä se tarkoittaa?

Kausisähkö tarkoittaa, että sähkön hinnalle annetaan kiinteä hinta talviajaksi ja kesäajaksi. Tällöin talvikauden hinta on korkeampi kuin kesäkautena, jolloin sähkön ...