Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus löytyy vertailun avulla. Sähkösopimuksen vertailu kannattaa tehdä, sillä voit sen avulla selvittää: 

 • Mikä on halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus
 • Onko toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus määräaikaista halvempi 
 • Mitä eri sopimusmalleja minulle on tarjolla 

Suomessa toimii noin 80 sähköyhtiötä, josta suurin osa tarjoaa toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta. Tästä johtuen valinnanvaraa on paljon ja vertailu kannattaa tehdä huolella. 

Löydä Sähkökuninkaan avulla halvin sähkösopimus hetkessä! Hakeminen ja vertailu on maksutonta ja sen avulla voit selvittää nopeasti, mistä löytyy halvimmat toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset.

Mistä halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus? 

Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus voi löytyä paikalliselta sähköyhtiöltä tai maanlaajuisesti toimivalta isommalta sähköyhtiöltä. Hintaan vaikuttavat sähköyhtiön asiakashankinta kampanjat paljon, sillä voimakkaasti kasvua hakevat sähköyhtiöt voivat kilpailla hinnalla kampanjan avulla. 

Selvität halvimman toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen vertailun avulla nopeasti. Kun vertaat eri sähkösopimuksia keskenään, ota huomioon ainakin seuraavat asiat: 

Kilpailuttamalla näet, mikä sähköyhtiö tarjoaa halvinta toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta. Koska oma käyttötarkoitus vaikuttaa paljon parhaaseen sähkösopimukseen, ei yksi sähkösopimus ole kaikille paras ja halvin ratkaisu. 

Jos oma sähkönkulutus on matalaa, on halvin sähkösopimus usein se, jossa on alhaisin perusmaksu kuukausittain. Jos sähkön kulutus on suurempaa, on sähköenergian hinta kriittinen sähkölaskun kannalta. 

Edullinen toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Edullinen toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on mahdollista löytää nopeasti vertailun avulla, sillä useampi sähköyhtiö tarjoaa sopimusta kuluttajalle. Ennen sähköyhtiön ja sopimuksen valintaa on hyvä arvioida laskurin avulla omaa sähkön tarvetta. 

Edullinen sopimus riippuu sähkön käyttömäärästä ja milloin sitä käytetään. Jos pystyt optimoimaan sähkön käyttöä tiettyyn kellonaikaan, on pörssisähkön käyttö usein kaikkein edullisinta. Pörssisähkön hinta on yöllä kaikkein halvinta, joten yöllä pörssisähköä käyttävät säästävät huomattavasti sähkölaskussa. 

Kodin koko ja lämmitystapa vaikuttavat paljon sähkölaskun suuruuteen. Jos sinulla on sähkölämmitteinen omakotitalo, vaatii lämmittäminen paljon sähköä. Tällöin sähkölaskun hinnassa tärkeintä on löytää edullinen sähköenergia. Jos asut kerrostalossa, ei sähkön kulutus ole yhtä suurta ja kiinteät maksut ovat merkittävä osa kuluerästä.

Näin löytyy halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

 1. Täytä omat tiedot ja aloita vertailu 

  Vertailu helpottuu, kun voit laskea laskurin avulla oman sähkön käyttötarpeen. 

 2. Vertaile 

  Vertaile eri sopimusmalleja ja hintaa. Valitse itselle halvin ja paras sopimus. 

 3. Valitse halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus 

  Saat käyttöön uuden sähkösopimuksen nopeasti, kun hyväksyt parhaan tarjouksen. 

Onko halvin sähkösopimus aina paras? 

Sähkösopimusten vertailu kannattaa, sillä sen avulla löydät halvimman sähkösopimuksen nopeasti. Mutta onko halvin sähkösopimus aina paras? Lähes aina vastaus on kyllä. Halvin sähkösopimus on paras, sillä sähkö on lopulta vain hyödyke, jossa kannattaa löytää mahdollisimman edullinen sopimus. 

Ongelmana on se, että et välttämättä etukäteen tiedä, mikä on halvin sähkösopimus malli toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen. Kannattaako valita pörssisähkö vai muuttuva hintainen sopimus? Riippuu siitä, milloin sähköä käytetään. Jos pystyt ajoittamaan suurimman osan sähkön käytöstä yöaikaan – kannattaa usein pörssisähkön ottaminen. 

Sinulle paras sähkösopimus on se, joka sopii omaan tarpeeseen parhaiten. Kaikki eivät hae aina halvinta sähkösopimusta, vaan kohtuuhintaista sopimusta jossa on ennustettava hinta. Tällöin paras ratkaisu voi löytyä kiinteähintaisesta sähkösopimuksesta, jossa usein hinta on pörssihintaa kalliimpi. 

Mitä asioita kannattaa vertailla sähkösopimuksessa?

Tärkeintä on ensin arvioida, mikä on oma käyttömäärä sähkölle. Vasta sen avulla voit vertailla luotettavasti sinulle parasta sähkösopimusta. Voit arvioida omaa sähkönkäyttöä joko laskurin avulla tai vertailemalla omaa toteutunutta sähkönkulutusta. 

Huomaa vertailussa, että vuodenajat voivat vaikuttaa omaan sähkönkulutukseen merkittävästi. Jos koti lämmitetään sähköllä, talvella sähkön käyttömäärä on paljon suurempi kuin kesällä. 

Tässä tärkeimmät asiat, jota kannattaa vertailla sähkösopimuksissa: 

 • Kiinteän perusmaksun hintaa, jota maksetaan riippumatta sähkön käyttömäärästä 
 • Sähköenergian hintaa ja hinnan muodostusta – pörssisähkö, kiinteä hinta vai muuttuva hintainen? 
 • Arvioitu sähkölaskun suuruus 

Huomaa, että sähkösopimuksen päälle maksetaan vielä sähkön siirrosta erikseen. Sähkön siirto on hinnaston mukainen alueellisesti, eli sen hintaa ei voi kilpailuttaa. Jos oma sähköyhtiö toimittaa sähkön siirron, tulee kaikki maksut yhdelle sähkölaskulle. Jos sähkön siirron tekee toinen energiayhtiö, maksat kahdella eri laskulla sähkön käytöstä ja sähkön siirrosta.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus vai määräaikainen sopimus halvempi? 

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on joustava ratkaisu, kun et halua sitoutua pitkäksi aikaa sähköyhtiön sopimukseen. Tällöin hinta voi vaihdella paljon, sillä sähköyhtiö voi tehdä muutoksia hintaan useamman kerran vuodessa.

Määräaikainen sähkösopimus sopii sinulle, jos haluat lukita sopimuskauden ajaksi tietyt ehdot. Tällöin sopimuksen aikana sopimusehdot eivät voi muuttua kesken sopimuskauden. Jos valitset kiinteän hinnan sähkölle, laskutetaan se koko sopimuskauden ajan. 

Huomaa, että määräaikaista sopimusta ei voida irtisanoa kesken sopimuskauden. Olet käytännössä siis sidottuna sopimukseen koko sovitun ajan, jollei sopimuksessa ole erikseen mainittu irtisanomismahdollisuutta palkkiota vastaan. Ainoa poikkeus on muutto, jolloin määräaikaisen sopimus voidaan purkaa. 

Riippuen omasta tilanteesta, minkälainen sopimus malli sopii sinulle parhaiten. Jos arvostat joustavuutta, voi toistaiseksi voimassa oleva sopimus olla sinulle fiksuin ratkaisu. 

Tiivistelmä: Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus vertailun avulla 

Löydät halvimman voimassa olevan sähkösopimuksen, kun vertaat eri sähköyhtiöitä keskenään. Koska Suomessa on jopa 80 sähköyhtiötä, on tarjontaa paljon. 

Paras ja halvin sähkösopimus voi löytyä paikalliselta sähköyhtiöltä tai maanlaajuisesti toimivalta energiayhtiöltä. Kun vertaat eri sähkösopimuksia keskenään, on hyvä selvittää ensin oma arvioitu sähkön käyttömäärä. 

Pörssisähkön avulla voit saada usein halvinta sähköä käyttöön, varsinkin jos optimoit käyttöä edulliseen yöaikaan. Mikäli haluat ennustettavuutta sähkölaskuun, voi paras ratkaisu olla kiinteähintainen tai muuttuvahintainen sähkösopimus. 

Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset kannattaa vertailla aina, sillä halvin sopimusmalli löytyy vain kilpailuttamalla sopimukset! Sähkökuningas auttaa kuluttajia etsimään parhaat ja halvimmat sähkösopimukset hetkessä yhdessä yhteistyökumppaniemme avulla.

Usein kysyttyä – halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Kannattaako toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus? 

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on fiksu valinta kuluttajalle, joka haluaa joustoa arkeen. Tällöin et sitoudu pitkäksi aikaa sopimukseen ja voit vaihtaa toiseen sopimukseen milloin haluat. 

Onko toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus hyvä?

Voit löytää hyvän ja edullisen toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen usealta sähköyhtiöltä, sillä Suomessa toimivista noin 80 sähköyhtiöstä lähes kaikki tarjoavat toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta. 

Mistä halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus? 

Löydät halvimman sähkösopimuksen vertailun avulla, jolloin voit verrata eri sähköyhtiöiden tarjoamaa hintaa ja sopimusehtoja keskenään. 

Mitä tarkoittaa toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on nimensä mukaisesti toistaiseksi voimassa, kunnes sähköyhtiö tai kuluttaja irtisanoo sopimuksen.

Voiko toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanoa?

Kyllä voi. Voit irtisanoa sähkösopimuksen 14 vuorokauden irtisanomisajalla milloin tahansa.

Kirjoittajan kuva

Mika Mäkinen

Mika on kansainvälisen markkinoinnin osaaja ja KTK. Hän on vastannut Sähkökuninkaan asiantuntevista artikkeleista alusta alkaen. Mikan kirjoitusten taustalla on halu auttaa suomalaisia navigoimaan sähkösopimusten ja sähköön liittyvien aiheiden ympärillä. Lisäksi Mika haluaa antaa vinkkejä kotitalouksille siitä, mitä kaikkea kannattaa huomioida oman sähkösopimusten hallinnoinnissa ja vertailussa.

Haluatko säästää rahaa kilpailuttamalla sähköyhtiöt?

Sähkökuningas auttaa vertailemaan sähkösopimukset.

Blogi

Viimeisemmät artikkelit

Hehku Energia kokemuksia 2024

Minkälaisia kokemuksia Hehku Energian asiakkailla ovat? Tässä meidän analyysimme:  Asiakkaiden kokemuksia Hehkusta – Google ja nettiarvostelut  Mitä mieltä Google kansa ...

Sähkön hinta ennuste 2023 ja pörssisähkön keskihinta 

Pörssisähkön keskihinta vuonna 2023 oli 7,00 snt/kWh. Ennuste sähkön keskihinnalle vuonna 2023 oli lähellä toteutunutta sähkön keskihintaa, kun katsotaan futuurien ...
Kausisähkö - mitä se tarkoittaa

Kausisähkö – mitä se tarkoittaa?

Kausisähkö tarkoittaa, että sähkön hinnalle annetaan kiinteä hinta talviajaksi ja kesäajaksi. Tällöin talvikauden hinta on korkeampi kuin kesäkautena, jolloin sähkön ...