Halvin sähkösopimus – löydä se Sähkökuninkaan avulla 

Mistä halvin sähkösopimus? Tähän vastaukseen löytyy yksi oikea vastaus: vertailemalla sähköyhtiöitä ja niiden tarjouksia! 

 • Löydä halvin sähkösopimus kilpailuttamalla sähköyhtiöt 
 • Vertaa eri sähkösopimuksia ja löydä hetkessä halvin tarjous 
 • Edullisin sähkötarjous ei välttämättä löydy suurimmalta sähkön myyjältä 

Kun etsit halvinta sähkösopimusta – kannattaa parhaan sopimuksen etsintä aloittaa kilpailuttamalla sähkönmyyjät. Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka selvität halvimman sähkösopimuksen ja sähköyhtiön. Lisäksi annamme vinkkejä ja ohjeita siitä, minkälainen sähkösopimus on edullisin pitkällä aikavälillä. Aloitetaan! 

sähkövertailu

Säästä kuluissa

Mistä halvin sähkösopimus? 

Halvin sähkösopimus voi löytyä paikallisesta sähköyhtiöstä tai koko Suomen alueella toimivalta sähkönmyyjältä. Koska sähköyhtiöt kilpailevat jatkuvasti uusista asiakkaista, voi halvin sähkösopimus löytyä mistä vain sähköyhtiöstä. 

Kilpailuttamalla sähkönmyyjät saat nopeasti selville, mikä yhtiö tarjoaa halvinta sähköä juuri nyt. Koska sähköyhtiöiden kilpailuttaminen onnistuu nopeasti Sähkökuninkaan avulla, voit selvittää meidän avulla halvimman sähköyhtiön hetkessä! 

 • Kilpailuta halvin sähkösopimus ilmaiseksi 
 • Halvimmat sähkötarjoukset heti katsottavaksi
 • Säästä rahaa löytämällä halvin sähkösopimus

Suomen paras sähkövertailu palvelu

Näin selvität halvimman sähkösopimuksen 

 1. Kilpailuta sähköyhtiöt 

Ennen kuin kilpailutat sähköyhtiöt ja sähkösopimukset, sinun tulisi tietää oma sähkön tarve. Ilmoita sähköyhtiöiden vertailuun osoitetiedot, sähkön tarve määrä (kilowatteja) ja aloita kilpailutus! 

 1. Valitse sopivin sähkötarjous 

Voit valita, haluatko nähdä vain pörssisähkö, toistaiseksi voimassaolevia tai kiinteähintaisia sopimuksia. Valitse halvin sähkötarjous vertailemalla eri sähkösopimuksia keskenään! 

 1. Ota sähkösopimus käyttöön 

Kun olet löytänyt parhaan ja halvimman sähkösopimuksen – voit ottaa sen käyttöön helposti ja nopeasti omilla verkkopankkitunnuksilla. Päätä, milloin haluat uuden sähkösopimuksen astuvan voimaan.

Säästää kuluissa

Säästät sähkökuluissa, kun kilpailutat sähkösopimuksen. 

Kilpailuta nopeasti

Kilpailuttaminen on nopeaa ja helppoa.

Helppo vertailla

Vertailupalvelun avulla selvität nopeasti ja vertaat eri sähkösopimuksia.

24/7

Voit hakea ja verrata sähkösopimuksia milloin vain kellon ympäri. 

Mikä on tällä hetkellä halvin sähköyhtiö?

Sähkökuningas vertailee sähköyhtiöitä jatkuvasti. Kokemuksemme mukaan sähköyhtiöiden hinnat vaihtelevat säännöllisesti, jonka takia vertailu kannattaa tehdä aina niin sanotun päivän hinnan mukaan.  

Myös sopimustyypin valinnalla on iso merkitys halvimman sähköyhtiön valinnassa. Osa sähköyhtiöistä voi tarjota edullista pörssisähkön hintaa (marginaali), mutta samalla yhtiöllä tarjolla oleva kiinteä hinta on kilpailijoita korkeampi. 

 • Halvimman sähköyhtiön 2024 valintaan vaikuttaa se, haluatko kiinteää hintaa vai pörssisähköä kotiin 
 • Hinnat vaihtelevat jatkuvasti – paras tapa selvittää tämän päivän halvin sähköyhtiö on kilpailuttaa ne

Näin se toimii

Helppo tapa kilpailuttaa sähkösopimus 

Sähkösopimuksien kilpailutus on fiksua, sillä eri sähkösopimuksissa on isoja eroja. 

Pyydä tarjous sähkösopimuksista

Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään. Kilpailuttaminen ja hakeminen on maksutonta. 

Valitse paras sopimus

Vertailun avulla selvität nopeasti sinulle parhaan sähkösopimuksen. 

Ota käyttöön 

Uusi sopimus astuu voimaan 14 päivän päästä. 

Mikä sopimustyyppi on halvin? 

Sinulla on käytännössä kolmea eri sopimustyyppiä tarjolla, kun valitset sähkösopimusta:

 1. Kiinteä hinta (määräaikainen)
 2. Pörssihinta (toistaiseksi voimassaoleva)
 3. Muuttuva hinta (toistaiseksi voimassaoleva)

Pitkällä aikavälillä pörssisähkön hinta on kiinteää sähköä edullisempaa, etenkin, jos pystyt optimoimaan sähkön käyttöä tiettyihin kellonaikoihin. Tällöin voit ostaa pörssistä sähköä edullisemmalla yöhinnalla ja välttää sähkönkulutusta silloin, kun pörssihinnat ovat korkeat. 

Kiinteä ja muuttuvahintainen sähkö on yleensä pörssiä kalliimpaa sähköä, mutta sen etuina on parempi ennustettavuus. Jos arvostat helppoa ennustettavuutta, voi kiinteä hinta sopia sinulle paremmin. 

Jos haluat optimoida omaa kulutusta ja saada ostettua sähköä mahdollisimman halvalla, kannattaa pörssisähkön valinta. Seuraavaksi käymme läpi, miksi pörssisähkö on halvempaa pidemmällä aikavälillä.

Miksi pörssisähkö on kiinteää hintaa edullisempi? 

Kun ostat sähköä pörssistä, sähköyhtiö saa käytännössä myytyä sinulle sähkön markkinahintaan – lisäten siihen oman myyntikatteensa (eli marginaalin). Tämä on sähkönmyyjälle hyvin riskitön tapa myydä sähköä, sillä sen ei tarvitse myydä sähköä koskaan yli tai alihintaan – ainoastaan markkinahinnalla lisättynä omalla välityspalkkiolla. 

Kun sähkön myyjä tarjoaa sinulle kiinteää hintaa, on sen tarjottava sinulle sovittua hintaa koko sopimuskauden ajan. Sähkön hinta on siis pysyttävä samalla tasolla myös silloin, kuin pörssisähkön hinta on todella kallista. Koska kiinteän hinnan tarjoaminen on riskisempää sähkönmyyjälle, on sen lisättävä tarjottavaan hintaan ns. riskipreemio eli riskilisän. Koska sähkön tarjominen kiinteällä hinnalla on riskisempää, kannattaa sitä myydä hieman kalliimmalla ulos. 

 • Pörssisähkön hinta edullisempaa, kun voit itse vaikuttaa kulutuksen ajankohtaan 
 • Sähköyhtiöt hinnoittelevat kiinteän hinnan keskimääräistä pörssihintaa korkeammaksi suuremmasta riskeitä johtuen

Halvin pörssisähkösopimus 2024

Saimme jo selville, että pörssisähkö on pitkällä aikavälillä (keskimäärin) halvin sähkösopimuksen muoto. Mutta mistä halvin sähkösopimus pörssisähkölle vuonna 2024? Vertailemalla selvität sen käden käänteessä! 

Näin löydät halvimman pörssisähkö sopimuksen: 

 • Vertaa kaikkia alueesi sähkönmyyjiä keskenään
 • Valitse sähköyhtiö, joka tarjoaa matalinta marginaalia pörssisähköön 
 • Huomioi perusmaksun määrä, joka vaihtelee kaikissa sähkösopimuksissa

Pörssihinta sähkölle määräytyy markkinahinnan perusteella (tuntipohjaisesti). Vaikka ostat sähköä pörssihinnoilla, ei se suinkaan tarkoita, että kaikki pörssisähkö sopimukset ovat samanhintaisia! Miksi? Koska sähköyhtiöt ottavat välityspalkkion, jota sinun tulee vertaille eri sopimuksissa keskenään. 

Valitse: halvin pörssisähkön marginaali (c/kWh), jossa matala kiinteä kuukausimaksu 

Halvin kiinteä hinta 2024 

Halvimman kiinteän hinnan selvittäminen kannattaa, sillä ostat sopimuskauden ajan (6 kk – 36 kk) sähköenergiaa kiinteällä hinnalla. 

Kiinteä hinta tuo turvaa arkeen, sillä et ole silloin riippuvainen pörssisähkön hinnasta. Vaikka kiinteä hinta on usein pörssisähköä kalliimpaa, ei sen tarvitse olla kallista sähköä. Moni sähköyhtiö tekee hyviä sähkötarjouksia kiinteälle hinnalle määräaikaisiin sähkösopimuksiin! 

Näin selvität halvimman kiinteän hinnan sähkösopimukseen: 

 • Vertaa kaikkia alueesi sähkönmyyjiä keskenään 
 • Valitse sähköyhtiö, joka tarjoaa matalinta kiinteää hintaa sopimuskauden ajaksi
 • Huomioi kiinteän kuukausimaksun määrä (perusmaksu) – erityisesti kun asut kerrostalossa ja oma sähkönkulutus on pientä 

Huomioi kiinteässä hinnassa myös sopimuskauden kesto. Haluatko sitoutua kiinteään hintaan 6 kk, 12 kk, 24 kk vai jopa 36 kk ajaksi? Muista, että määräaikaista sopimusta ei lähtökohtaisesti voi irtisanoa kesken sopimuskauden. 

Jos sähkönkulutuksesi on pientä, voi perusmaksun suuruus määrittää halvimman sähköyhtiön. Tällöin kannattaa valita sähkösopimus, jossa on edullinen perusmaksu! 

Valitse: alhaisin kiinteä hinta, jossa matala  €-määräinen perusmaksu. Huomoi sopimuskauden kesto (6 – 36 kk).

Halvin toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus 

Halvin toistaiseksi voimassaoleva sopimus löytyy, kun vertaat eri sähkönmyyjiä keskenään. Toistaiseksi voimassaoleva sopimus tarkoittaa, että ostat sähköä muuttuvalla hinnalla niin, että sähkön hinta pysyy kiinteänä aina tietyn ajan. Tyypillisesti kiinteä hinta sähkölle annetaan kuukaudeksi, mutta se voi olla myös 3 kk aikaväli. 

Muuttuvahintainen sähkön hinta solmitaan toistaiseksi voimassa olevana, joten voit vaihtaa sähköyhtiötä jopa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Koska toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen hinnan vaihtelevat paljon, kannattaa sähköyhtiöt kilpailuttaa ennen sopimuksen valintaa: 

 • Kilpailuta sähkönmyyjät ja vertaa edellisen kuukauden myyntihintaa toistaiseksi voimassaolevassa sopimuksessa
 • Sähkön hinta on kiinteä tietyksi ajaksi, jolloin saat pörssisähköä paremman ennustettavuuden muuttuvalle hinnalle

Valitse: Sähköyhtiö, jonka edellisen kuukauden sähkön hinta (c/kWh) oli kaikkein edullisin. Vertaa säännöllisesti (ainakin 2 kertaa vuodessa), mistä löytyy halvin sopimus. 

Vinkit – näin löytyy halvin sähkösopimut hetkessä 

Olemme käyneet läpi eri tapoja löytää halvin sähkösopimus vuodelle 2024. Tässä koottuna vinkit halvimman sähkösopimuksen löytämiseen: 

 • Päätä sähkösopimus tyyppi – pörssisähköä tai kiinteää hintaa? 
 • Pitkällä aikavälillä pörssisähkö edullisinta, kun kestät suurempaa hintojen vaihtelua 
 • Halvin hinta löytyy vertailemalla – voit selvittää sen maksutta Sähkökuninkaan avulla 
 • Sähkösopimusten hinnat vaihtelevat jatkuvasti – kilpailuttaminen kannattaa säännöllisesti 2 kertaa vuodessa 
 • Valitse sähkösopimus, jossa matala sähköenergian hinta ja perusmaksu 

Selvitä Sähkökuninkaan avulla jo tänään halvin sähkösopimus kotiisi! 

Kun haluat selvittää, mistä löytyy halvin sähkösopimus vuodelle 2024 – tulit oikeaan paikkaan. Selvitä meidän avulla jo tänään halvin sähkösopimus:

 • Maksuton sähköyhtiöiden kilpailuttaminen
 • Kilpailutus ja vertailu ei sido mihinkään
 • Selvitä minuuteissa halvin sähkösopimus 

Lopeta siis arvailu, mikä sähköyhtiö on halvin. Sen sijaan aloita sähkövertailu heti ja selvitä, mikä yhtiö tarjoaa sinulle halvinta sähkösopimusta vuodelle 2024! 

Haluatko säästää rahaa kilpailuttamalla sähköyhtiöt?

Sähkökuningas auttaa vertailemaan sähkösopimukset.

Blogi

Viimeisemmät artikkelit

Kausisähkö - mitä se tarkoittaa

Kausisähkö – mitä se tarkoittaa?

Kausisähkö tarkoittaa, että sähkön hinnalle annetaan kiinteä hinta talviajaksi ja kesäajaksi. Tällöin talvikauden hinta on korkeampi kuin kesäkautena, jolloin sähkön ...
sähkön marginaali

Sähkön marginaali ja myyntimarginaali 

Mitä tarkoittaa sähkön myyntimarginaali? Entä sähkön marginaali? Sähkön myyntimarginaali ja marginaali tarkoittavat samaa asiaa, eli sähköyhtiön perimää välityspalkkiota pörssisähkön spot-hinnan ...

Aikasähkö – mikä se on? 

Aikasähkö tarkoittaa, että sähkön hinta vaihtelee vuorokauden ajan mukaan. Tällöin yöajan ja päiväajan sähkö ovat erihintaisia.  Yösähkö on edullisempaa kuin ...