Sähkösopimus muuttaessa – sähkösopimuksen irtisanominen vai siirto uuteen osoitteeseen? 

Kun muutat, olet aina itse vastuussa sähkösopimuksen muuttamisesta. Sähkösopimuksen muuttaminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin, ettei sinulla tule turhaa muutto stressiä. 

Käytännössä muuttaessa asiakkaalla on kaksi vaihtoehtoa: 

 1. Nykyisen sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen
 2. Laatia uusi sähkösopimus uuteen osoitteeseen ja irtisanoa nykyinen sopimus 

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä asioita kuluttajan tulisi ottaa huomioon muuttaessa ja laatiessa sähkösopimusta uuteen osoitteeseen. 

Sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen

Voit siirtää nykyisen määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen ilmoittamalla omalle sähköyhtiölle muuttoilmoituksen. 

Nykyisen sähkösopimuksen siirtoon sinun tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:

 1. Uuden osoitteen tiedot – asunnon koko ja muut tiedot 
 2. Uuden osoitteen muuttopäivä – milloin haluat sähköt uuteen osoitteeseen 
 3. Milloin nykyisen / vanhan osoitteen sähkösopimus loppuu 

Tiesitkö, että voit pitää halutun ajan sähköt molemmissa asunnoissa samalla sopimuksella? Suosittelemme aina jättämään muutaman päivän sopimusta molempiin asuntoihin, jotta muuton yhteydessä kaikki sujuu jouhevasti. 

Sähkösopimuksen irtisanominen muuton yhteydessä 

Voit irtisanoa sähkösopimuksen muuton yhteydessä. Tällöin sinun tulee sopia uusi sähkösopimus uuteen osoitteeseen. Jos haluat irtisanoa nykyisen sähkösopimuksen, kannattaa uudet sähkösopimukset kilpailuttaa! 

 • Vertaa sähkösopimukset Sähkökuninkaan avulla!
 • Irtisano nykyinen sopimus ajoissa 
 • Muutto mahdollistaa myös määräaikaisen sopimuksen irtisanomisen etuajassa 

Tiesitkö, että muutto on hyväksyttävä syy irtisanoa myös määräaikainen sähkösopimus? Jos sinulla on sopimus, johon et ole tyytyväinen, voit irtisanoa sen muuton yhteydessä. 

Uusi sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa muuton yhteydessä 

Muuton yhteydessä kannattaa kilpailuttaa sähkösopimukset – olipa sinulla toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tai määräaikainen sähkösopimus. 

 • Sähkösopimusten hinnat vaihtelevat paljon – kilpailuttamalla selvität parhaat tarjoukset
 • Sähkövertailu maksutta Sähkökuninkaan avulla 

Voit valita itsellesi sopivimman sähkösopimuksen useiden eri tarjousten joukosta. Vertaile määräaikaisten ja toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hintoja keskenään. Haluatko pörssisähkön vai mieluummin kiinteähintaisen sopimuksen? Vertaa ensin ja valitse sitten! 

Muuttajan muistilista sähkösopimukseen

Ennen kuin muutat, muista seuraavat asiat sähkösopimukseen liittyen: 

 • Siirrä nykyinen sähkösopimus uuteen osoitteeseen ajoissa tai irtisano nykyinen sopimus
 • Voit solmia uuden sopimuksen, jonka yhteydessä irtisanot nykyisen sopimuksen
 • Sähkösopimuksen laatiminen uuteen osoitteeseen kannattaa tehdä ajoissa ainakin viikko ennen muuttoa 

Sähkösopimuksen voi muuttaa myös ilman muuttoa 

Sähkösopimuksen uusimista ja kilpailuttamista ei kannata jättää vain muuton yhteyteen – voit kilpailuttaa sähköyhtiöt milloin vain! 

Markkinoilla on tarjolla paljon erilaisia vaihtoehtoja kuluttajille. Aina absoluuttisesti parasta sopimusta voi olla vaikea määritellä, sillä jokaisella kuluttajalla on omia preferenssejä sopimukseen liittyen. 

Toiset arvostavat ennustettavuutta, jolloin kiinteähintainen sopimus sopii pörssisähköä paremmin. Jos sähkön kulutus on suurta ja voit itse vaikuttaa siihen, milloin sähköä käytetään – voi pörssisähkö olla pitkällä aikavälillä edullisempi vaihtoehto. 

Kun haluat selvittää edullisen sähkösopimuksen – tulit oikeaan paikkaan! Me sähkökuninkaalla haluamme tehdä sähkövertailusta helppoa, nopeaa ja tietenkin ilmaista!

Kirjoittajan kuva

Mika Mäkinen

Mika kirjoittaa ajankohtaisista aiheista freelancer-kirjoittajana. Mika pyrkii kirjoittamaan sähköstä, sopimuksista ja markkina ilmiöistä mahdollisimman selkeästi, jota on helppoa lukea kenen tahansa. Mika asuu Vantaalla yhdessä avovaimon kanssa. Mika harrastaa juoksemista ja kuntosalilla käyntiä. Lisäksi kiinnostuksen aiheena on penkkiurheilu, josta lempi lajeina on jalkapallo, jääkiekko ja moottoriurheilu.

Haluatko säästää rahaa kilpailuttamalla sähköyhtiöt?

Sähkökuningas auttaa vertailemaan sähkösopimukset.

Blogi

Viimeisemmät artikkelit

Kausisähkö - mitä se tarkoittaa

Kausisähkö – mitä se tarkoittaa?

Kausisähkö tarkoittaa, että sähkön hinnalle annetaan kiinteä hinta talviajaksi ja kesäajaksi. Tällöin talvikauden hinta on korkeampi kuin kesäkautena, jolloin sähkön ...
sähkön marginaali

Sähkön marginaali ja myyntimarginaali 

Mitä tarkoittaa sähkön myyntimarginaali? Entä sähkön marginaali? Sähkön myyntimarginaali ja marginaali tarkoittavat samaa asiaa, eli sähköyhtiön perimää välityspalkkiota pörssisähkön spot-hinnan ...

Aikasähkö – mikä se on? 

Aikasähkö tarkoittaa, että sähkön hinta vaihtelee vuorokauden ajan mukaan. Tällöin yöajan ja päiväajan sähkö ovat erihintaisia.  Yösähkö on edullisempaa kuin ...