Vantaan Energia

Vantaan Energia on suomalainen energiayhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Vantaan Tikkurilassa. Yhtiö tarjoaa sähköä, lämpöä, vesihuoltoa ja jätehuoltoa sekä kiinteistöjen ja teollisuuden energiatehokkuuspalveluja. Vantaan Energia on osa Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien omistamaa Fortumin ryhmää.

Vantaan Energia on perustettu vuonna 1917 ja se on toiminut aktiivisesti energiasektorilla yli 100 vuotta. Yhtiö on tunnettu laadukkaasta ja luotettavasta palvelustaan sekä sitoutumisestaan ympäristöystävällisyyteen ja uusiutuvien energiamuotojen käyttöön.

Vantaan Energian sähköntuotanto perustuu pääasiassa kivihiili- ja turvepolttoaineisiin, mutta yhtiö on viime vuosina panostanut voimakkaasti uusiutuviin energiamuotoihin. Tämä näkyy mm. yhtiön omistamassa Tuuliwatti Oy:ssä, joka on Suomen suurin yksityinen tuulivoimayhtiö. Vantaan Energia on myös investoinut aurinkovoimaan ja bioenergiaan.

Yhtiön lämpöntuotanto perustuu pääasiassa kaukolämpöverkon kautta tuotettuun lämpöön. Vantaan Energia vastaa myös Vantaan alueen jätehuollosta ja yhtiö on kehittänyt tehokkaita jätehuoltopalveluita, kuten jätteenpolttolaitoksia ja kierrätyspalveluita.

Vantaan Energia on osa Fortumin ryhmää, jonka tavoitteena on olla edelläkävijä uusiutuvien energiamuotojen käytössä ja kehittää tehokkaita ja ympäristöystävällisiä energiatuotantomuotoja. Yhtiö on sitoutunut vähentämään hiilijalanjälkeää

Vantaan Energia sähkösopimukset 

Vantaan Energian tarjoamista sähkösopimuksista on monia erilaisia vaihtoehtoja asiakkaille. Yhtiö tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia niin yksityisille kotitalouksille kuin yrityksillekin, ja ne voidaan räätälöidä eri tarpeisiin sopiviksi.

Yksi vaihtoehto on perinteinen kiinteähintainen sähkösopimus, jossa sähkön hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajaksi. Tämä antaa asiakkaalle ennustettavuutta ja turvaa sähkön hinnan suhteen, ja se on erityisen suositeltava vaihtoehto niille, jotka käyttävät paljon sähköä.

Toinen vaihtoehto on sähkösopimus, jossa hinta vaihtelee markkinahintojen mukaan. Tämä antaa asiakkaalle mahdollisuuden hyötyä alhaisista markkinahinnoista, mutta myös altistaa hinnan nousuille. Tämä sopimus on suositeltava niille, jotka haluavat säästää sähkölaskussaan ja ovat valmiita ottamaan hieman enemmän riskejä hinnan suhteen.

Lisäksi Vantaan Energia tarjoaa myös mahdollisuuden sähkösopimukseen, jossa sähkön hankinta tapahtuu uusiutuvilla energialähteillä. Tämä vaihtoehto on ekologisesti kestävä ja edistää uusiutuvien energialähteiden käyttöä.

Kaikkiin sähkösopimuksiin sisältyy myös mahdollisuus sähkön käyttötarpeen seuraamiseen ja sähkönkulutuksen seurantaan helposti käyttöönotettavalla sähkömittarilla. Näin asiakas voi seurata omaa sähkönkulutustaan ja tehdä tarvittavia muutoksia sen optimoimiseksi.

Miksi sähkösopimukset kannattaa kilpailuttaa? 

Sähkösopimusten kilpailuttaminen voi auttaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen ja säästämään rahaa sähkölaskussasi. Kilpailuttamalla voit vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valita sen, joka tarjoaa sinulle parhaat edut ja hinnan. Tämä voi säästää sinulta satoja euroja vuodessa. Kilpailuttamalla voit myös varmistaa, että saat parhaan mahdollisen palvelun ja että sähkösopimuksesi täyttää tarpeesi. 

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus? 

Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, jonka voimassaoloaika on rajattu tiettyyn aikaan. Tämä tarkoittaa, että sopimus päättyy automaattisesti sen määräaikaan mennessä, ellei sitä ennen irtisanota tai jatketa.

Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen käytännössä onnistuu ennen määräaikaa vain muuton yhteydessä. Tyypillisesti määräaikainen sopimus tarjotaan 12, 24 tai 36 kuukaudelle. Määräaikainen sähkösopimus voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun haluat kiinteäksi ajaksi tietyt sopimusehdot sähkösopimukseen. 

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on sopimus, joka on voimassa toistaiseksi eli toistaiseksi määräämättömäksi ajaksi. Tällainen sopimus jatkuu automaattisesti toisesta toistaiseksi voimassa olevasta sopimuskaudesta toiseen, ellei sitä irtisanota tai muuteta. Irtisanomisaika on 14 vuorokautta. 

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on usein hyvä vaihtoehto, jos haluat sähkösopimuksesi olevan joustava ja helppo hallita.

Vantaan Energia on luotettava toimija 

Vantaan Energialla on pitkä historia energian tuotannossa ja jakelussa Vantaan alueella. Yhtiö perustettiin vuonna 1917 ja se on toiminut aina siitä lähtien kaupungin omistamana yrityksenä.

Vantaan Energian päätoimiala on sähkön ja lämmön tuotanto sekä jakelu. Yhtiö tuottaa sähköä pääasiassa vesivoimalla, mutta sen tuotantokapasiteettiin kuuluu myös maalämpö- ja kaukolämpölaitoksia. Yhtiö myös vuokraa ja ylläpitää sähköverkkoja sekä hoitaa sähkönsiirtoa ja jakelua asiakkailleen.

Vantaan Energian tavoitteena on tuottaa energiaa mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Yhtiö onkin ottanut käyttöön useita uusiutuvan energian lähteitä, kuten aurinko- ja tuulivoimaa. Tämä on ollut merkittävä askel kohti hiilineutraalia tuotantoa ja se on myös vähentänyt yhtiön riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.

Vantaan Energian asiakkaat ovat pääasiassa kaupungin asukkaita ja yrityksiä. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen erilaisia sähkösopimuksia ja laskutus vaihtoehtoja sekä mahdollisuuden sähkön ostamiseen uusiutuvista lähteistä. Yhtiö myös järjestää asiakkailleen erilaisia energiansäästöohjelmia ja neuvontapalveluita.

Vantaan Energialla on myös oma verkkokauppa, josta asiakkaat voivat ostaa sähköä ja muita energiapalveluita. Verkkokaupan kautta on myös mahdollista seurata omaa sähkönkulutusta ja tehdä tarvittavia muutoksia sopimuksiin.

Usein kysyttyä Vantaan Energiasta

Onko Vantaan Energia luotettava toimija? 

Kyllä, Vantaan Energia on luotettava ja yli 100 vuotta toiminut sähköyhtiö. 

Kuka omistaa Vantaan Energian?

Vantaan Energian omistaa 60% vantaan kaupunki ja 40% Helsingin kaupunki.

Tarjoaako Vantaan Energia määräaikaisia sopimuksia? 

Vantaan Energia tarjoaa määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimuksia kuluttajille ja yrityksille. 

Kirjoittajan kuva

Mika Mäkinen

Mika on kansainvälisen markkinoinnin osaaja ja KTK. Hän on vastannut Sähkökuninkaan asiantuntevista artikkeleista alusta alkaen. Mikan kirjoitusten taustalla on halu auttaa suomalaisia navigoimaan sähkösopimusten ja sähköön liittyvien aiheiden ympärillä. Lisäksi Mika haluaa antaa vinkkejä kotitalouksille siitä, mitä kaikkea kannattaa huomioida oman sähkösopimusten hallinnoinnissa ja vertailussa.

Haluatko säästää rahaa kilpailuttamalla sähköyhtiöt?

Sähkökuningas auttaa vertailemaan sähkösopimukset.

Blogi

Viimeisemmät artikkelit

Hehku Energia kokemuksia 2024

Minkälaisia kokemuksia Hehku Energian asiakkailla ovat? Tässä meidän analyysimme:  Asiakkaiden kokemuksia Hehkusta – Google ja nettiarvostelut  Mitä mieltä Google kansa ...

Sähkön hinta ennuste 2023 ja pörssisähkön keskihinta 

Pörssisähkön keskihinta vuonna 2023 oli 7,00 snt/kWh. Ennuste sähkön keskihinnalle vuonna 2023 oli lähellä toteutunutta sähkön keskihintaa, kun katsotaan futuurien ...
Kausisähkö - mitä se tarkoittaa

Kausisähkö – mitä se tarkoittaa?

Kausisähkö tarkoittaa, että sähkön hinnalle annetaan kiinteä hinta talviajaksi ja kesäajaksi. Tällöin talvikauden hinta on korkeampi kuin kesäkautena, jolloin sähkön ...