Enefit sähköyhtiö

Enefit oy 

Enefit Oy on Viron valtion omistama energiayhtiö, joka myy sähköä suomalaisille kuluttajille ja yrityksille. Enefit on kansainvälinen konserni, ja sillä on toimintaa Viron lisäksi Suomessa, Puolassa, Latviassa, Ruotsissa ja Liettuassa. 

Enefitin Suomen pääkonttori on Turussa. Enefitillä on yhteensä työntekijöitä globaalisti noin 6 000 henkilöä ja se on Viron suurin energia-alan yhtiö. 

Enefit palvelee suomalaisia asiakkaita tarjoamalla sähköä koko maahan. Yrityksen asiakaspalvelun tavoittaa sekä sähköpostilla että puhelimella suomen kielellä. 

  • Osoite Suomessa:  Lemminkäisenkatu 14-18 A, 20520 Turku
  • Asiakaspalvelun puhelinnumero: (09) 7479 0747
  • Sähköpostiosoiteasiakaspalvelu@enefit.fi
  • Liikevaihto Suomessa (2021): 2 miljoonaa euroa 

Enefitin myymä sähkö Suomessa ostetaan NordPoolin sähköpörssistä. Yritys on panostanut vahvasti viime vuosina digitaaliseen kehitykseen ja yritys tarjoaa asiakkaille mobiilisovelluksessa kuluttajille tavan seurata ja vähentää omaa sähkönkulutusta. 

Enefit sähkösopimus 

Enefit tarjoaa kuluttajille määräaikaista ja toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. 

Enefit määräaikainen sähkösopimus 

Määräaikaisen sähkösopimuksen markkinointinimi on Enefit Takuu-tuote, jossa voit valita joko 12, 24 tai 36 kuukauden määräajan sopimukselle. 

Määräaikaisessa sopimuksessa sovitaan kiinteä hinta, jolla sähköä ostetaan koko sopimuskauden ajaksi. Tämä sopii kuluttajalle, joka haluaa täysin ennakoitavissa olevan sähkön hinnan. Sähkön kilowatti hinta määrittyy sähkösopimuksen keston mukaan. Kalleinta sähkön hinta on 12 kuukauden ja halvinta 36 kuukauden sopimuksessa.  Lisäksi sopimuksessa veloitetaan perusmaksu. 

Enefit toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus 

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on tarjolla tuotenimellä Enefit Markkina. Koska kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, voi sen irtisanoa milloin vain 14 päivän irtisanomisajalla. 

Enefit Markkina – sähkösopimuksessa sähköenergian hinta on sidottu pörssisähkön hintaan. Käytännössä ostat sähköä siis Nord Pool -sähköpörssin tuntikohtaisella hinnalla. Hintoihin lisätään vielä välityspalkkio, joka on 0,28 snt/kWh ja perusmaksu 3,49 euroa kuukausi. 

Enefitin pörssihintainen sähkösopimus sopii kuluttajalle, joka haluaa hyödyntää edullista pörssisähkön hintaa yöaikaan. 

Enefit sähkön hinta 

Enefitin sähkön hinta riippuu siitä, otetaanko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. 

Tässä alla 14.12.2022 ilmoitettu Enefitin sähkön hinta: 

Enefit TakuuSopimuksen kesto Sähkön hinta Sähköenergian hinta Perusmaksu
Määräaikainen 12 kk Kiinteä47,40 snt/kWh3,49 € / kk 
Määräaikainen 24 kkKiinteä36,73 snt/kWh3,49 € / kk 
Määräaikainen 36 kkKiinteä29,70 snt/kWh3,49 € / kk 

Määräaikaisessa sopimuksessa sopimuksen kesto vaikuttaa suoraan sähkön kiinteän hinnan suuruuteen. Sitä pidempi sopimus, sitä edullisempaa sähköä. 

Esimerkiksi 24 kk sähkösopimus on edullisempi kuin 12 kk määräaikainen sähkösopimus. Perusmaksu pysyy samana jokaisessa määräajassa. Huomaa, että kellonajalla ei ole väliä sähkön hintaan. 

Tässä toistaiseksi voimassa olevan Enefit sähkön hinta 14.12.2022: 

Enefit Markkina Sopimuksen kesto Sähkön hinta Välityspalkkio Perusmaksu
Toistaiseksi voimassa 14 päivän irtisanomisaika Pörssisähkö0,28 snt/kWh3,49 € / kk 

Enefit laskuttaa pörssisähköstä välityspalkkiona 0,28 snt/kWh ja lisäksi perusmaksun 3,49 euroa joka kuukausi. Sopimus on irtisanottavissa 14 päivän varoitusajalla. 

Enefit kokemuksia 

Enefitistä ei löydy arvosteluja suosituilla Trustpilot tai Google arvosanoissa, joten siitä luettuja kokemuksia perustuu netistä muiden kirjoittamiiin kokemuksiin Enefitistä. 

Kokemuksia Enefitistä ovat: 

  • Pörssisähkö toimii hyvin 
  • Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on toiminut kuten pitää 
  • Mobiilisovellus käytännöllinen 
  • Myyvät pitkiä määräaikaisia 36 kk sopimuksia 
  • Myyntitapa liian aggressiivinen 
  • Ei tiedetty, että ostetaan määräaikainen pitkä sopimus 

Kaiken kaikkiaan Enefitistä löytyy vielä vähän tietoa, koska yritys on tullut Suomeen vuonna 2018. Enefit on Viron valtion omistama energiayhtiö ja se työllistää globaalisti jopa 6 000 henkilöä. 

Vertaile eri sähkösopimuksia 

Sähkövertailu kannattaa, sillä sähkön hinta vaihtelee paljon. Sähkösopimuksien erot voivat olla merkittäviä, jolloin vertailun avulla löydät usein parhaimman sopimuksen. 

Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus löytyy usein pörssihinnalla. Tärkeää on silloin, että ostat sähköä halvempaan yöaikaan. Toisaalta jos oma sähkön käyttö on vähäistä, voi perusmaksun suuruus olla suurin kuluerä laskussa. 

Määräaikaiseen sähkösopimukseen saat usein edullisemman hinnan, kun valitset pidemmän sopimuskauden. Huomioi, että yli 36 kk määräaikaisen sähkösopimuksen voi aina irtisanoa kahden vuoden jälkeen. Siksi kannattaa aina mielummin ottaa 36 kk sopimus kahden vuoden sijaan, jos saat sen halvemmalla. 

Vertaile sähkösopimukset jo tänään ja löydä sinulle edullisin sähkösopimus! 

Mikä on Enefit oy?

Enefit Oy on kansainvälisen Enefit konsernin Suomen tytäryhtiö, joka myy sähköä ympäri Suomen. Enefit työllistää globaalisti 6 000 työntekijää. Enefit on Viron suurin energiayhtiö.  

Kuka omistaa Enefitin?

Enefitin omistaa Viron valtio.

Onko Enefit luotettava toimija?

Enefit on globaali yritys ja luotettava toimija, vaikka siitä löytyy myös negatiivisia kokemuksia pitkien sähkösopimusten myynnistä johtuen.  

Minkälaisia sähkösopimuksia Enefit tarjoaa?

Enefit tarjoaa määräaikaisina sähkösopimuksina kiinteää hintaa 12, 24 ja 36 kk sopimuksiin Enefit Takuu-nimellä. Lisäksi Enefit tarjoaa toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta Enefit Markkina-nimellä, jossa sähköä ostetaan pörssihinnalla.  

Mikä on Enefitin sähkön hinta? 

Enefit ottaa pörssihinnasta välityspalkkiona 0,28 snt/kWh (14.12.2022) ja perusmaksun 3,49 €/kk. Määräaikaiset sopimukset vaihtelevat, sillä Enefit tarjoaa kiinteää hintaa.

Mikä on Enefitin sähköpostiosoite?

Enefitin asiakaspalvelun tavoittaa sähköpostilla osoitteesta: asiakaspalvelu@enefit.fi

Mikä on Enefitin puhelinnumero? 

Enefitin asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse numerosta: (09) 7479 0747

Kirjoittajan kuva

Mika Mäkinen

Mika kirjoittaa ajankohtaisista aiheista freelancer-kirjoittajana. Mika pyrkii kirjoittamaan sähköstä, sopimuksista ja markkina ilmiöistä mahdollisimman selkeästi, jota on helppoa lukea kenen tahansa. Mika asuu Vantaalla yhdessä avovaimon kanssa. Mika harrastaa juoksemista ja kuntosalilla käyntiä. Lisäksi kiinnostuksen aiheena on penkkiurheilu, josta lempi lajeina on jalkapallo, jääkiekko ja moottoriurheilu.

Haluatko säästää rahaa kilpailuttamalla sähköyhtiöt?

Sähkökuningas auttaa vertailemaan sähkösopimukset.

Blogi

Viimeisemmät artikkelit

Kausisähkö - mitä se tarkoittaa

Kausisähkö – mitä se tarkoittaa?

Kausisähkö tarkoittaa, että sähkön hinnalle annetaan kiinteä hinta talviajaksi ja kesäajaksi. Tällöin talvikauden hinta on korkeampi kuin kesäkautena, jolloin sähkön ...
sähkön marginaali

Sähkön marginaali ja myyntimarginaali 

Mitä tarkoittaa sähkön myyntimarginaali? Entä sähkön marginaali? Sähkön myyntimarginaali ja marginaali tarkoittavat samaa asiaa, eli sähköyhtiön perimää välityspalkkiota pörssisähkön spot-hinnan ...

Aikasähkö – mikä se on? 

Aikasähkö tarkoittaa, että sähkön hinta vaihtelee vuorokauden ajan mukaan. Tällöin yöajan ja päiväajan sähkö ovat erihintaisia.  Yösähkö on edullisempaa kuin ...