Halvin sähkösopimus Vantaa

Halvin sähkösopimus Vantaa? 

Sähkön hinta on noussut vuoden 2021 ja 2022 aikana merkittävästi. Erityisesti Ukrainan sota on nostanut sähkön hintoja niin maailmalla kuin Suomessakin. Koska sähköä ei voida varastoida, sen hinta heiluu paljon senhetkisen kysynnän ja tarjonnan mukaan. 

Vantaalla tarjolla olevia sähkösopimuksia on paljon, sillä moni sähköyhtiöistä tarjoaa vantaalaisille sähköä. Mutta mistä halvin sähkösopimus Vantaalle? Selvität sen nopeasti vertailun avulla, sillä sähkösopimusten hinnat heiluvat ja eri yhtiöillä on tarjolla kampanjoita edullisempaan sähköön. 

Voit valita paikallisen Vantaan Energian sähköyhtiöksi tai muita maanlaajuisesti toimiva sähköyhtiöitä sähköenergian toimittajaksi. Tässä muutama sähköyhtiö, jotka toimivat Vantaalla: 

 • Vantaan Energia
 • Fortum 
 • Vattenfall 
 • Oomi 
 • Helen
 • KSS Energia 

Talvella sähkön käyttö nousee, jolloin kysyntä nostaa myös sähkön hintaa. Siksi sähkösopimusten vertailu on tärkeää, sillä voit säästää merkittävästi edullisemman sähkösopimuksen avulla.

Vertaa Vantaan sähkösopimusten hinnat 

Vantaalla löytyy paljon valinnanvaraa sähkösopimuksiin. Kun vertailet eri sähköntarjoajia, selvität nopeasti halvimman sähkösopimuksen. Vantaalla voit vertailla paikallisen Vantaan Energian lisäksi monta muuta Etelä-Suomessa toimivaa sähköyhtiötä. 

Määräaikainen sähkösopimus voi olla fiksu valinta, kun olet valmis sitoutumaan vähintään 12 kuukaudeksi sähköyhtiöön. Voit valita 12, 24 ja 36 kuukauden sopimusajan välillä. Yleisin tarjottu sopimusaika on 24 kuukautta, sillä 36 kuukauden määräaika ei ole sitova enää yli kahden vuoden jälkeen. 

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus voi olla järkevä, kun haluat joustoa etkä halua sitoutua pitkäksi aikaa sopimukseen. Näin voit vertailla myöhemmin uudestaan sopimuksia ja kilpailuttaa sähkösopimukset säännöllisesti. 

Usein sähkösopimus kannattaa sitoa pörssisähköön, jos omaa sähkön käyttöä voidaan optimoida tiettyyn aikaan. Koska pörssisähkön hinta on edullisinta myöhään illalla ja yöllä, voit säästää merkittävästi kuluissa lämmittämällä vaikka kotia yöaikaan. 

Mistä halvin sähkösopimus Vantaalle? 

Halvin sähkösopimus Vantaalta löytyy vertailun avulla. Oma sähkön käyttö vaikuttaa paljon siihen, mikä on halvin sähkösopimus. Jos asut pienessä kerrostaloasunnossa, löytyy halvin sähkösopimus usein perusmaksuja vertailemalla.

Halvin sähkösopimus riippua alueesta ja ajankohdasta, jolloin sopimusta tehdään. Koska osa sähköyhtiöistä toimii vain paikallisesti, voi esimerkiksi Vantaalla asuvalle olla eri sähkösopimuksia tarjolla kuin Oulussa asuvalle. 

Voit löytää halvan sähkösopimuksen sekä määräaikaisesta että toistaiseksi voimassa olevasta sähkösopimuksesta. Sähkökuninkaan avulla voit selvittää nopeasti, mistä löytyy edullisin sähkösopimus.

Näin löydät edullisen sähkösopimuksen Vantaalta 

Halvin sähkösopimus voi löytyä määräaikaisena tai toistaiseksi voimassa olevana. Löydät parhaiten halvimman sähkösopimuksen vertailemalla yleisimpiä eri sopimustyyppejä ja sähköyhtiöitä keskenään. Kun vertaat eri sopimuksia, vertaa seuraavia asioita: 

 1. Perusmaksun suuruus  

Perusmaksun merkitys sähkölaskuun on suuri taloudessa, jossa sähkön käyttö on vähäistä. 

 1. Arvioitu kustannus per kuukausi

Näet laskurista arvion, paljonko kyseisellä sopimuksella sähkölaskun hinta on. 

 1. Mihin sähkön hinta on sidottu?

Muista, että muuttuvahintainen ja pörssisähkön hinta heiluu. Tarkista, mihin sähköenergian hinta on sidottu. 

 1. Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva 

Määräaikaisessa sopimuksessa ehdot ja hinnat ovat sidottuja, toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinnat voivat muuttua useamman kerran vuodessa. 

Selvitä vertailun avulla nopeasti, mistä saat omaan kotiin parhaan ja halvimman sähkösopimuksen Vantaalla. 

Eri sähkösopimukset vertailussa 

Vertaile seuraavia eri sopimusmalleja keskenään: 

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Voit irtisanoa sopimuksen 14 päivän kuluessa. Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hinnoissa on isoja eroja. On tärkeä verrata, mistä maksat ja mihin sähkön hinta on sidottu. Onko sähköenergian hinta pörssihintaan, kiinteähintainen tai muuttuvahintainen?

Määräaikainen sopimus jopa 36 kuukaudeksi 

Usein määräaikainen sähkösopimus on tarjolla 12 tai 24 kuukaudeksi. Usein sähköyhtiöt tarjoavat 24 kuukauden sopimusta, jolloin asiakas saadaan sitoutettua pidemmäksi aikaa asiakkaaksi. Pisimmillään sähkösopimusta tarjotaan 36 kuukauden määräajaksi. 

Huomioi, että määräaikaista sopimusta ei voida lopettaa kesken sopimuskauden. Määräaikaisessa sopimuksessa molemmat osapuolet ovat sitoutuneita sopimuskauden ajaksi sopimuksen mukaisiin ehtoihin.

 Poikkeuksena määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanomiseen on muutto uuteen kotiin, jolloin myös määräaikaisen sopimuksen voi irtisanoa. Lisäksi yli 24 kuukautta käytössä olleet määräaikaiset sopimukset voidaan irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla, jolloin ne ovat käytännössä kuin toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. 

Merkittävät erot eri sähkösopimuksista on se, mihin sähköenergian hinta sidotaan. Jos pystyt optimoimaan omaa sähkönkäyttöä yöaikaan, kannattaa pörssisähkön käyttö. Pörssisähkön hinta on halvinta yöaikaan, jolloin sen käyttö kannattaa ajoittaa siihen. Sähkön hinta on edullisempaa, sillä sähkön hinta on suoraan riippuvainen kysynnästä ja tarjonnasta. Koska yöllä käytetään vähemmän sähköä, on sen hinta alhaisempi. 

Muuttuvahintainen sähkö tarkoittaa, että sähkön hintaa pidetään kiinteänä tietyn aikaa. Hintaa voidaan vaihtaa esimerkiksi kuukausittain ja muutoksista on ilmoitettava kuluttajalle etukäteen. 

Kiinteähintainen sähkö tarkoittaa, että maksat sovittua kiinteää hintaa sovitun ajan. Tämä on usein kalliimpaa kuin pörssisähkö, mutta sen etuina on ennustettavuus. Kiinteän hinnan avulla tiedät tarkkaan, paljonko maksat sähkön käytöstä. 

Edullinen määräaikainen sähkösopimus Vantaalla 

Voit löytää Vantaalla edullisen määräaikaisen sähkösopimuksen nopeasti vertailun avulla. Jos valitset kahden tai kolmen vuoden määräajan sopimukseen, voit saada edullisemmalla hinnalla sähkön. Tämä johtuu siitä, että sähköyhtiöt ovat valmiita tinkimään katteesta, kun asiakkuus on pidempi. 

Edullinen määräaikainen sopimus voidaan tarjota 12 , 24 tai 36 kuukaudelle. Usein pidempiin sopimuksiin tarjotaan parempaa hintaa. Toisaalta sitoudut pidemmäksi aikaa sopimukseen, etkä voit irtisanoa sopimusta kuin muuton tai yli 2 vuoden määräajan jälkeen. 
Paras tapa selvittää Vantaalla tarjolla olevat halvimmat sähkösopimukset on vertailla eri sopimusmalleja keskenään. Vertaile määräaikaista sähkösopimusta toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen.

Halpa toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Halpa toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus voi löytyä paikallisesta sähköyhtiöstä tai maanlaajuisesti toimivalta yhtiöltä. Vantaalla toimii useampi iso ja pienempi sähköyhtiö, joten kuluttajalla on valinnanvaraa sähköyhtiön valinnassa. 

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on hyvin joustava, sillä voit irtisanoa sen ja vaihtaa toiseen kahdessa viikossa. Jos löydät edullisen toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen, voit aina hintojen noustessa vaihtaa sen myöhemmin toiseen edullisempaan sopimukseen. 

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintoja voidaan tarkistaa säännöllisesti ja useamman kerran vuodessa. Tähän ei ole olemassa tarkkaa sääntöä, mikä on kohtuullinen määrä tarkistaa hinta.  Kuluttajille on annettava selkeää informaatiota hinnanmuutosten syistä, jotta he voisivat ymmärtää paremmin markkinoiden toimintaa ja varmistua hinnanmuutosten oikeellisuudesta. 

Mikä sopimusmalli on edullisin? 

Halvin sähkösopimus Vantaalla riippuu käyttömäärästä ja siitä, mihin aikaa sähköä käytetään. Jotta voit arvioida sinulle parasta sähkösopimusta, on hyvä arvioida omaa sähkön tarvetta. Nämä asiat vaikuttavat siihen, mikä on halvin sähkösopimus: 

 • Asutko kerrostalossa vai omakotitalossa 
 • Lämpiääkö asunto sähköllä
 • Kuinka iso asunto on 
 • Paljonko käytät sähköä 
 • Mihin aikaan sähkö käytetään
 • Voitko siirtää omaa sähkönkulutusta yöaikaan? 
 • Sijainti 

Suosittelemme vertailemaan keskenään määräaikaisia sähkösopimuksia toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen kanssa. Usein voit saada halvimman sähkösopimuksen 24 kuukauden määräaikaiselle sopimukselle. Tärkeää on arvioida, miten sähkösopimuksen hinta muodostuu. Onko sähkön hinta kiinteä vai onko se sidottu pörssihintaan? Mikä on sähkölaskun perusmaksu? 

Muista, että sopimuksen ja tarjouksen päälle maksettavaksi tulee aina erikseen sähkön siirto. Sähkönsiirto hinta on paikallinen, eikä sen hintaan voi itse vaikuttaa. Vantaalla sähkönsiirtoa tekee Vantaan Energian lisäksi moni muu sähköyhtiö.

Tiivistelmä: Vantaalla halvin sähkösopimus riippuu omasta sähkön käytöstä 

Oma kulutus ja käyttötarve sähkölle vaikuttaa siihen, mikä sähkösopimus on halvin Vantaalla. Voit vertaille eri sähköyhtiöitä nopeasti Sähkökuninkaan avulla. 


Vertailu on maksutonta ja sen avulla selvität nopeasti, mistä löydät sinulle sopivimman sähkösopimuksen. Voit vertailla määräaikaisia sopimuksia toistaiseksi voimassa olevaan. Tärkeintä on löytää edullinen sähkösopimus, jonka hintaperuste on selkeä ja ennustettava. 

Aina halvin sähkösopimus ei ole kuluttajalle paras, mikäli pääpainona on ennustettavuus. Tällöin voit olla valmis maksamaan hieman ekstraa siitä, että hinta on tarkkaan etukäteen tiedossa. Tällöin kiinteähintainen sähkö voi olla sinulle paras vaihtoehto, vaikka saisit pörssisähköä hieman edullisemmin. 

Löydät Vantaalta ja muualta halvimmat sähkösopimukset nopeasti kilpailuttamalla sähköyhtiöt. Koska Suomessa toimii jopa 80 sähköyhtiöitä, on kuluttajalla paljon valinnanvaraa. 

Mistä halvin sähkösopimus Vantaalla? 

Halvin sähkösopimus löytyy, kun vertailet määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia keskenään. Halvin sähkösopimus riippuu omasta sähkön käytöstä ja tarjolla olevista kampanjoista ja ehdoista. Vantaalla on tarjolla useampi sähköyhtiö, josta valita itselle sopivin kumppani sähkön hankintaan.  

Kuuluuko sähkönsiirto Vantaalla sähkölaskun hintaan?

Sähkönsiirto veloitetaan aina erikseen, eikä se kuulu sähkösopimuksen hintaan. Vantaalla sähkönsiirtoa tekee Vantaan Energia ja moni muu sähköyhtiö. Sähkönsiirrosta on saatavilla oleva hinnasto, joka on eri talvi ja kesäaikaan. 

Toimiiko Vantaalla monta sähköyhtiötä?

Vantaalla toimii useampi sähköyhtiö. Vantaan Energian lisäksi markkinoilla on mm. Fortum, Vattenfall, Oomi, Helen ja KSS Energia. 

Mitä asioita kannattaa vertailla sähkösopimuksessa?

Sähkösopimuksessa kannattaa erityisesti vertailla ehtoja, johon sähkölaskun hinta on sidottu. Onko hinta kiinteä, muuttuvahintainen vai pörssisähköön sidottu. Lisäksi perusmaksun hintaa kannattaa vertailla erityisesti silloin, kun sähkön käyttömäärä on pientä.  

Onko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus halvempi? 

Ei välttämättä, sillä sähkösopimuksien hinnoissa voi olla isoja eroja sekä paikallisesti että ajankohdalla. Usein määräaikaiseen sähkösopimukseen tarjotaan parempia ehtoja, jolloin asiakas sitoutuu pidemmäksi aikaa sähköyhtiön asiakkaaksi. 

Kirjoittajan kuva

Mika Mäkinen

Mika on kansainvälisen markkinoinnin osaaja ja KTK. Hän on vastannut Sähkökuninkaan asiantuntevista artikkeleista alusta alkaen. Mikan kirjoitusten taustalla on halu auttaa suomalaisia navigoimaan sähkösopimusten ja sähköön liittyvien aiheiden ympärillä. Lisäksi Mika haluaa antaa vinkkejä kotitalouksille siitä, mitä kaikkea kannattaa huomioida oman sähkösopimusten hallinnoinnissa ja vertailussa.

Haluatko säästää rahaa kilpailuttamalla sähköyhtiöt?

Sähkökuningas auttaa vertailemaan sähkösopimukset.

Blogi

Viimeisemmät artikkelit

Hehku Energia kokemuksia 2024

Minkälaisia kokemuksia Hehku Energian asiakkailla ovat? Tässä meidän analyysimme:  Asiakkaiden kokemuksia Hehkusta – Google ja nettiarvostelut  Mitä mieltä Google kansa ...

Sähkön hinta ennuste 2023 ja pörssisähkön keskihinta 

Pörssisähkön keskihinta vuonna 2023 oli 7,00 snt/kWh. Ennuste sähkön keskihinnalle vuonna 2023 oli lähellä toteutunutta sähkön keskihintaa, kun katsotaan futuurien ...
Kausisähkö - mitä se tarkoittaa

Kausisähkö – mitä se tarkoittaa?

Kausisähkö tarkoittaa, että sähkön hinnalle annetaan kiinteä hinta talviajaksi ja kesäajaksi. Tällöin talvikauden hinta on korkeampi kuin kesäkautena, jolloin sähkön ...